In september 2014 verscheen onze tweede documentaire, met als titel ‘Alleen in die week hebben wij homo’s in huis’. Met deze film bieden we een inkijk in de activiteiten die drie scholen voor voortgezet onderwijs ondernemen om hun leef- en leeromgeving veiliger te maken voor lhbt-leerlingen én in de dilemma’s waarvoor zij zich geplaatst zien. We interviewden leerlingen, docenten, schoolleiders en een zorgcoördinator.

De film legt de worsteling bloot die elk van de drie scholen doormaakt. Aan het belang van aandacht voor seksuele diversiteit wordt door de schoolleiding en de meeste docenten niet getwijfeld, wel aan het hoe, in welke mate, wanneer en door wie.

Vimeo_cover

In februari 2015 stellen we, samen met het Centrum voor School en Veiligheid, werkmateriaal voor scholen beschikbaar, bestaande uit 12 korte filmpjes waarin telkens een dilemma aan de orde wordt gesteld. In GSA’s, docententeams, de schoolleiding en op studiedagen kan het thema ‘seksuele diversiteit’ m.b.v. het materiaal doelgericht bespreekbaar worden gemaakt. Verschillen in visie en uitgangspunten komen boven tafel en vragen om gezamenlijke afwegingen en keuzes. Zo wordt voorkomen dat niet uitgesproken meningen of overtuigingen hun ondermijnende werk doen en wordt perspectief geboden voor een evenwichtige aanpak van het thema in de school.

Klik HIER om naar de website van deze film te gaan.